18-19 lipiec 2009 Festyn Sportowo-Rodzinny w Straduni !!! |
Autor |
Wiadomość |
C.A.M.P.I.N.O
medal za tyle postów!
Wiek: 44 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 565 Skąd: Düsseldorf
Poziom: 21
|
Wysłany: Sro 08 Lip, 2009 23:20 18-19 lipiec 2009 Festyn Sportowo-Rodzinny w Straduni !!!
|
|
|
Jak już wspominałem na stronie głównej w komentarzach pod festynowym "newsem", na adres festyn2009@o2.pl można przysyłać zgłoszenia drużyn, które chcą wziąć udział w tegorocznych rozgrywkach festynowych. Prosimy o podanie nazwy drużyny oraz nazwisk maksymalnie 10-ciu zawodników (drużyny będą jak zwykle sześcioosobowe). Teoretycznie zgłoszenia przyjmujemy "do końca" ale lepiej zrobić to jak najprędzej, żebyśmy mogli jak najwcześniej ustalić grafik rozgrywek. Zgłaszać drużyny można oczywiście u każdego z organizatorów festynu (u tych co zawsze) i nie trzeba robić tego koniecznie drogą mailową. Czekamy więc na zgłoszenia.
P.S.
Jeśli ktoś chciałby się pochwalić nazwą i składem swojej drużyny (i tym samym nastraszyć już przeciwników!) może to zrobić oczywiście tu, na forum! |
|
|
|
 |
jasiu
medal za tyle postów!
Poziom: 19
|
Wysłany: Czw 09 Lip, 2009 14:03
|
|
|
Teraz na pierwszym planie w Straduni jest festyn zaczynamy już odliczać godziny
Jak pisał campino drużyny zgłaszać jak najprędzej dotyczyt to również strojów, nie wszystkie drużyny posiadają komplety koszulek i zazwyczaj pożyczają z naszego klubu, uważam że ostatnim terminem na wypożyczenie powinien być piątek do tego czasu każdy zainteresowany powinien się wyrobić w sobotę i niedzielę trwają ostatnie przygotowania do festynu i każdy z organizatorów jest zabiegany, nie ma za wiele czasu na organizowanie konuś sprzętu |
|
|
|
 |
berliniok
medal za tyle postów!

Poziom: 13
|
Wysłany: Nie 12 Lip, 2009 13:11
|
|
|
Czesc wszsyskim.
Rozmawialem z AchimemTh, no i jego niestety zabraknie na tegorocznym festynie, to jest oczywiscie strata nie do zastapienia zarowno w sprawach organizacyjnych jak i w druzynie oltbojow.
Dlatego fajnie by bylo jak by tu na forum meldowali sie byli zawodnicy LZS-u Stradunia chetni do gry w naszej druzynie. Myslam ze sie nazbieromy. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Achimth
medal za tyle postów!
Poziom: 16
|
Wysłany: Nie 12 Lip, 2009 17:52
|
|
|
Niestety, ale musze potwierdzic to ze w tym roku nie umie wziasc udzial w tegorocznym Festynie. Zal mi mocno , powiem ze niesamowicie ,ale mimo staran i bardzo dobrych checi nie umie. Zycze wszystkim uczestnikom tegorocznego Festynu duzo radosci i usmiechu na twarzy. Mam nadzeje ze berliniok nazbiera drurzyne OLDBOJOW i dojda przynajmnej do pulfinalu. Berlinok dzeki ci za mile slowa!!! |
|
|
|
 |
SGE-Adler
medal za tyle postów!
Poziom: 11
|
Wysłany: Nie 12 Lip, 2009 19:16
|
|
|
Niezapowiedziana wizyta ? no ale nic pewnego,moze sie zjawi Hanau z
Völerem ale bratem Rudiego , on byl lepszy niz Rudi hahaha naprawde
a jak sie nie zjawimy to udanej zabawy zycze mlodym i starszym haha
SGE Eintracht Frankfurt pozdrawia )) |
|
|
|
 |
jasiu
medal za tyle postów!
|
Wysłany: Pon 13 Lip, 2009 21:47
|
|
|
W sobotę o godz. 9:00 będziemy przygotowywać boisko do festynu, wszyscy trampkarze przychodzą z grabkami Jeżeli będzie nas dużo to szybko doprowadzimy wszystko do porządku |
|
|
|
 |
C.A.M.P.I.N.O
medal za tyle postów!
Wiek: 44 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 565 Skąd: Düsseldorf
Poziom: 21
|
Wysłany: Sro 15 Lip, 2009 22:07
|
|
|
Przygotowania do festynu trwają i została już w zasadzie tylko kwestia zorganizowania odpowiedniej pogody, żeby zabawa udała się tak jak w zeszłym roku. Cały czas docierają do nas przeróżne rzeczy, które zostaną przeznaczone na naszą weekendową imprezę: nagrody na zawody i konkursy oraz na ZUS-kę. Nasi fundatorzy są jak zwykle z nami i poniżej prezentuję listę firm i osób, które wyciągnęły do nas pomocną dłoń:
1. Urząd Gminy Walce
2. Diamant Stradunia
3. Marian – Trans
4. Apos – Sklep Motoryzacyjny
5. Piotr Wilczek
6. Auto Serwis Psyk
7. Zakład Malarski Janusz Wicher
8. Elektro MK
9. Elektronarzędzia FUH Katarzyna Wroża – Mazur
10. Zielony Zakątek Moszna/Biała Prudnicka
11. BUDMAT Stradunia
12. GAJA
13. AGROLAND Ligota Krapkowicka
14. Gospodarstwo Rolne Roman Hytrek
15. Sklep Spożywczy Stradunia
W międzyczasie lista zgłoszonych drużyn znacznie się powiększyła. Oto stan na dzisiaj:
Seniorzy
1. Agroland
2. Diamant
3. Mrosek Team (nazwy oficjalnej nie podano)
4. Włatcy Móch
5. Auto Serwis Psyk
6. Straduńskie Amory (nazwy oficjalnej nie podano)
7. Wygon Poborszów
8. ALP Stradunia
9. Mechnica I
10. Mechnica II
11. Glombik Żużela
12. My Niymcy (pod przewodnictwem Achima Huty!)
13. FC Kovárna Malá Morávka
14. Hasièi Malá Morávka
Juniorzy
1. Trampkarze I
2. Trampkarze II
3. Trampkarki
Przygotowania ciągle trwają i dodatkowe ręce do pracy na pewno się przydają. Jak już Jasiu wcześniej pisał, w sobotę rano szykujemy do rozgrywek nasz stadion, więc zapraszam do pomocy! |
|
|
|
 |
Achimth
medal za tyle postów!
|
Wysłany: Czw 16 Lip, 2009 09:37
|
|
|
Jestem pelen podziwu dla organizatorow tego Festynu i duzej interesy mieszkancow Straduni jak rowniez okolicznych wiosek. Tylu Spasorow FESTYNU mozna wam tylko pozazdroscic. A i sam Festyn nabiera mocna Imprezy Miedzynarodowej , jak czytalem sa dwie druzyny zameldowane od gosci zagranicznych . |
|
|
|
 |
piotrek
medal za tyle postów!

Poziom: 17
|
Wysłany: Czw 23 Lip, 2009 11:34
|
|
|
Ja też jestem pełen podziwu dla organizatorów tego festynu. Pozyskać tylu sponsorów na pewno nie było łatwo. A to co się działo przy kole fortuny, (popularnie nazywanej "zuską"), przechodzi wszelkie wyobrażenia. Janek z pomocą Daniela to chyba od 13 do późnego wieczora kręcił tym kołem Non-Stop!!!To jest naprawdę HIT w Straduni!!! Ale nie ma się czemu dziwić, bo nagrody były naprawdę EKSTRA i to wszystko dzięki sponsorom.
Odnośnie rozgrywek też wszystko było przeprowadzone idealnie dzięki dwójce sędziowskiej z Leśnicy, ale nie obyło się też bez zgrzytów. Szczególnie jestem pod wrażeniem Pani Sędziny, która przerwała mecz po niesportowym incydencie jednej z drużyn. Brawo za odwagę!!! Mało który sędzia zareagował by tak samo, naprawdę wielki Respekt dla Niej!!!
Ja sam wystąpiłem na boisku w nowej roli.....bramkarza hehe (ze względu na kontuzję). Nawet nie wiedziałem że w bramce można się tak zgrzać.
Podsumowując festyn był super, wielkie DZIÊKI dla tych dzięki którym mogliśmy wszyscy fajnie spędzić czas!!! |
|
|
|
 |
janekdej
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Wto 04 Sie, 2009 20:47
|
|
|
Byliśmy na festynie w Mechnicy. Widzieliśmy co tam było, ale niestety
niczego co by nas zaskoczyło nie było.
Więc jeżeli mamy organizowac za rok festyn to musimy sami myślec
nad nowymi atrakcjami. |
|
|
|
 |
Achimth
medal za tyle postów!
|
Wysłany: Sro 23 Gru, 2009 21:26
|
|
|
Mysle ze zdobeda sie chetni do zorganizowanie i tego przyszlego Festynu a i nad atrakcjami pomyslimy, oczywiscie nowymi . Co myslisz, bede chetni? |
|
|
|
 |
Achimth
medal za tyle postów!
|
Wysłany: Nie 27 Gru, 2009 00:15
|
|
|
mam pytanie do organizatorow ,rerzyserow tych Koszulek Festynu Rodzinego ile wersji zostalo ju wydano? Kto posiada wszystkie jeszcze w dobrym stanie i sobie je ceni? Prosze o odpowedzi?????? |
|
|
|
 |
janekdej
medal za tyle postów!

|
Wysłany: Nie 27 Gru, 2009 20:42
|
|
|
2007- koszulka niebieska
2008- koszulka zielona
2009- koszulka szara
wszystkie te koszulki posiadam w domu
Ahimth koszulki twoje u mnie lezą na szranku i nie wiam jak Ci jy mom przesłać,
a tera martwiam se feste jak wyjndzie BAL SPORTU któri robiymy w Brożcu. |
|
|
|
 |
Achimth
medal za tyle postów!
|
Wysłany: Nie 27 Gru, 2009 22:47
|
|
|
Dzekuje za odpoweidz. Janekdej, znajac twoje zdolnosci organizacyjne i reszty grupy, jestem pewien ze Ball sie uda100%. Dzekuje za Koszulki !!!Bardzo chetnie przy okazji je odbiore albo dam odebrac.Teraz tez bede mial wszyskie 3 wydania, z czego sie niesamowicie ciesze. Sa dla mnie BARDZO WARTOSCIOWE. |
|
|
|
 |
km
administrator
Wiek: 44 Dołączył: 23 Lis 2005 Posty: 888 Skąd: Stradunia
Poziom: 26
|
Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 21:08
|
|
|
Achim - Janekdej ma rację,były już 3 wersje koszulek,każda inna i z każdą wiąże się inna historia.Jeżeli Cię to interesuje to napisz,postaram się każdą z nich opisać.
Janekdej - zabawa będzie na pewno udana bo Tiś je główni organizator,a jak Ti cojś organizujesz to na pewno się uda!!!
Dużo par już mamy nagranych i bardzo się cieszą,że mogą na nasz Bal Sportu znowu przyjechać.I będziemy się super bawić!!!
Mnie osobiście (i nie tylko mnie) trocha jednak przeszkadzoł fakt,że zabawa nie będzie w Straduni.Nie pódzie sobie np.spokojnie wypić bo to nie będzie Stradunia.Osobiście bych woloł nawet Bal Sportu na Tanzdilli niż w Brożcach.
Ale nie bierz tygo pod uwaga!!!To tylko moja opinia!!! |
|
|
|
 |
|